A3-d fotoblog


THROUGH MY EYES


Fotografie leert ons anders naar de wereld te kijken.
Door anders naar de dingen te kijken, zien we de dingen veelal ook anders...

Op mijn fotoblog laat ik foto's zien, die ik om wat voor reden dan ook de moeite waard vind, voorzien van enkele opmerkingen. Voel je vrij om commentaar te geven.

maandag 28 december 2009

"Plaatjes"

Robbert had drie van zijn vriendinnen (Charlotte, Kaylee en Joanne) op bezoek. Na het eten wilden ze graag wat foto's hebben van elkaar. Dat hoefden ze geen tweede keer te vragen. Slechte omstandigheden: niets voorbereid, erg weinig licht en veel te weinig ruimte, maar het leverde toch een aantal leuke foto's op, die ze diezelfde avond allemaal al op hun eigen Hyves hadden staan.
De foto's zijn uit de hand genomen met F/2.8; 1/25, ISO 640, 100mm en een indirecte flits.



vrijdag 25 december 2009

Happy New Year













Deze foto is gemaakt vanaf statief, bij bestaand licht met een invulflits op f/2.8; 1/8; iso 100 en 135mm.

vrijdag 11 december 2009

Viva Las Vegas






















Eind november / begin december was ik een week in Las Vegas als deelnemer aan Autodesk University. Dit is een enorm grote meeting, georganiseerd door Autodesk, met ruim 650 classes, expo, meetings, events voor de 5800 bezoekers on site en de 21000 virtuele bezoekers.

Het evenement was groot en groots. Veel goede en interessante sprekers, goede contacten gelegd met de "education-poot", veel gezien en vooral kennis en ervaring opgedaan. Het evenement was bijzonder goed georganiseerd in alle opzichten.















Las Vegas voldeed volledig aan al mijn vooroordelen, sterker nog, het overtrof deze ruimschoots. Alles is groter, mooier, kitscheriger, commercieler, extremer, overweldigender, etc. dan je kunt bedenken. Van de extreem grote hotels, de attracties, de casino's en het eindeloze gokken, de glitter en glamour, de auto's, New York, de Eiffeltoren, Venetie, Bellagio.... t/m de hamburgers en de diet cokes! Of je een fan bent of niet: indrukwekkend is het zeker.









































De foto's zijn gemaakt met de Casio Exilim pocket camera.

dinsdag 8 december 2009

Christmas Spirit






















Robbert als Spirit uit A Christmas Carol van Dickens. SCROOGE! is een co produktie van Jeugdtheater De Teerstoof, Apollo Toneel en SCHAT.

Robbert neemt als geest in het toneelstuk Scrooge!, niet alleen Scrooge zelf, maar ook de toeschouwers mee naar verrassende plekken. Komt Scrooge tot inkeer...?


De foto is binnen, uit de hand genomen met 135mm, f/2.8, op 1/13 bij iso 320 met indirecte flits.