A3-d fotoblog


THROUGH MY EYES


Fotografie leert ons anders naar de wereld te kijken.
Door anders naar de dingen te kijken, zien we de dingen veelal ook anders...

Op mijn fotoblog laat ik foto's zien, die ik om wat voor reden dan ook de moeite waard vind, voorzien van enkele opmerkingen. Voel je vrij om commentaar te geven.

zondag 16 mei 2010

Moulin Rouge (schoolmusical VOS 2010)

Er is maandenlang keihard en zeer gedisciplineerd gewerkt aan de schoolmusical van Het College Vos 2010, door Bas, Christy, Eveline, Femke, Kaylee, Larry Joe, Luciënne, Marloes, Mursal, Robbert, Roselinde, Tessa, Tim en Yasmine. 
Tessa Friedrich, Yasmine Bouchrit, Bas Moerkerken en Robbert van Tilborg regisseerden de musical, waarvoor ze ook zelf het script hebben geschreven, gebaseerd op het verhaal van Moulin Rouge.

Christian, een jonge Britse schrijver (gespeeld door Robbert) trekt naar Parijs om daar zijn geluk te zoeken. Hier wordt hij door Toulouse-Lautrec (gespeeld door Larry Joe) meegenomen naar de nachtclub "Moulin Rouge" van eigenaar Harold Zidler (gespeeld door Roselinde). Hier wordt Christian verliefd op de mooie courtisane Satine (gespeeld door Luciënne). De jaloerse hertog (gespeeld door Tim) heeft echter ook een oogje op haar dreigt Christian te vermoorden als ze niet voor hem kiest, waarop Satine en Christian Parijs willen verlaten. Op het moment dat zij weggaat, vertelt Zidler haar dat ze lijdt aan tubercolose en stervende is. Ze besluit te blijven en de première te spelen, waarna ze sterft in de armen van Christian.

Op 12 mei werden er twee voorstellingen gegeven. Het was een groot succes. Dat bleek ook uit de staande ovatie bij zowel de eerste als de tweede voorstelling.

De lichtomstandigheden zijn uiteraard tijdens zo'n voorstelling verre van optimaal. Het is donker en er wordt steeds bewogen. Onderstaande foto's zijn dan ook allemaal gemaakt met een hoge iso waarde (3200) met de grootst mogelijke opening (f/2.8) en een lange sluitertijd (tussen de 1/25 en 1/60) met 70-200mm. Een enkele foto is gemaakt met invulflits.


1 opmerking: