A3-d fotoblog


THROUGH MY EYES


Fotografie leert ons anders naar de wereld te kijken.
Door anders naar de dingen te kijken, zien we de dingen veelal ook anders...

Op mijn fotoblog laat ik foto's zien, die ik om wat voor reden dan ook de moeite waard vind, voorzien van enkele opmerkingen. Voel je vrij om commentaar te geven.

zondag 18 oktober 2009

Living Statues


Afgelopen zaterdag presenteerde een keur aan "Levende standbeelden" zich aan het (winkelende) publiek. De winkeliersvereniging organiseerde een Living Statue Festival, waarbij zowel pro's als amateurs konden strijden om de eer van beste beeld.
Het gaat dus om mensen die zich, middels aangepaste kleding en schmink, presenteren als standbeeld. Het is een hele kunst en vraagt enorm veel uithoudingsvermogen en concentratie om niet uit je rol te vallen, terwijl (sommige) toeschouwers niet anders doen dan juist dat bewerkstelligen.
Sommige deelnemers zien er zo echt uit en beheersen de kunst zo goed, dat je met veel geduld moet wachten tot er een beweging wordt gemaakt of een oog beweegt om te weten dat het een LIVING statue is.
Er worden uitgebreid wedstrijden georganiseerd. In Arnhem vindt elk jaar het NK en zelfs een WK Living Statue plaats, met deelnemers uit ondermeer België, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Rusland, Chili, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Noord-Amerika, Israël en Japan.

De foto's zijn met een 70-200mm zoomlens uit de hand geschoten met hoge sluitertijden bij f/2.8 en ISO 1250.

Hieronder Wereldkampioen en Nederlands kampioen in 2009: Godelieve Huys met Vliegensvlug.Geen opmerkingen:

Een reactie posten