A3-d fotoblog


THROUGH MY EYES


Fotografie leert ons anders naar de wereld te kijken.
Door anders naar de dingen te kijken, zien we de dingen veelal ook anders...

Op mijn fotoblog laat ik foto's zien, die ik om wat voor reden dan ook de moeite waard vind, voorzien van enkele opmerkingen. Voel je vrij om commentaar te geven.

zaterdag 31 oktober 2009

Herfstvakantie

In de herfstvakantie naar Trier geweest. De oudste stad van Duitsland met diverse bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd, toen het een grote Keizerlijke stad was. En een zeer gezellig centrum met een fraaie Hauptmarkt, die 's avonds fraai is verlicht. Dat leverde de situatie op dat ik eens flink kon experimenteren met de hoge ISO-waarde-voordelen van de fullframe sensor van mijn camera. Dat leverde toch wel enkele plaatjes op die mij doen verbazen, in positieve zin. Onderstaande foto's van de Dom van Trier en de Porta Nigra zijn 's avonds om half tien, resp. tien voor tien uit de hand genomen met 1/13 op f/4 en ISO 6400!







Deze laatste foto is genomen in de De Basiliek van Echternach, eveneens met een ISO-waarde van 6400 en f/4, 1/40 met een 58mm obejctief, uit de hand en met de oorspronkelijke belichting.

Seminar Windows7


Vorige week kwam het nieuwe OS van Windows op de markt. Reden voor MediaCollege om een seminar te organiseren voor haar relaties rond Windows7. Dit seminar werd op een fantastische wijze ingevuld door Tony Krijgen en Daniel van Soest, twee doorgewinterde showmasters, die goed op elkaar ingespeeld en zeer dynamisch door de diverse nieuwe en vernieuwde features van het OS flitsten. We hadden dit keer voor de eerste maal licht, beeld en geluid laten verzorgen door onze eigen studenten Podium- en evenemententechniek. Dit leverde een fraai resultaat op, maar maakte het fotograferen wel erg lastig. Weinig licht, veel beweging, diverse spots, enkele beeldschermen en het felle licht van de projector. Wederom een situatie waarin ik ontzetten blij ben met mijn 5Dmk2.
Bovenstaande foto is uit de hand gemaakt op 58mm, ISO3200, f/4 en 1/100.


uit de hand, 35mm, f/4, 1/15 en iso3200



uit de hand, 200mm, f/2.8, 1/320 en iso 3200

uit de hand, 200mm,  f/4, 1/200 en iso 3200

dinsdag 27 oktober 2009

Milestone !

Mandy was ruim voor de zomervakantie reeds afgestudeerd, maar kon niet eerder dan afgelopen maandag (26/10) haar bul in ontvangst nemen. Daar zit je dan als trotse ouders/broer in het auditorium van de VU in A'dam te luisteren naar een lofzang over je dochter/zus die zelfs Cum Laude afstudeerde. We hebben er een gezellige dag van gemaakt met z'n vieren.
Uiteraard is deze gebeurtenis ook op foto vastgelegd. Beroerde omstandigheden voor de fotograaf, (donker, maar lichte achtergrond én voorgrond, verschillende soorten licht, op een podium) maar uiteindelijk zijn er toch een paar toonbare foto's uit gekomen. Wederom dankzij de fantastische prestaties van de 5Dmk2 bij slechte lichtomstandigheden.

Mandy zet haar handtekening en is daarmee officieel Msc (Master of Science). De foto is gemaakt op 70mm, uit de hand, ISO 3200, f/4 en een sluitertijd van 1/125.



Op de eerste rij... Foto genomen uit de hand met 105mm, 1/15, f/5.6 en ISO 3200.

zondag 18 oktober 2009

Living Statues


Afgelopen zaterdag presenteerde een keur aan "Levende standbeelden" zich aan het (winkelende) publiek. De winkeliersvereniging organiseerde een Living Statue Festival, waarbij zowel pro's als amateurs konden strijden om de eer van beste beeld.
Het gaat dus om mensen die zich, middels aangepaste kleding en schmink, presenteren als standbeeld. Het is een hele kunst en vraagt enorm veel uithoudingsvermogen en concentratie om niet uit je rol te vallen, terwijl (sommige) toeschouwers niet anders doen dan juist dat bewerkstelligen.
Sommige deelnemers zien er zo echt uit en beheersen de kunst zo goed, dat je met veel geduld moet wachten tot er een beweging wordt gemaakt of een oog beweegt om te weten dat het een LIVING statue is.
























Er worden uitgebreid wedstrijden georganiseerd. In Arnhem vindt elk jaar het NK en zelfs een WK Living Statue plaats, met deelnemers uit ondermeer België, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Rusland, Chili, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Noord-Amerika, Israël en Japan.

De foto's zijn met een 70-200mm zoomlens uit de hand geschoten met hoge sluitertijden bij f/2.8 en ISO 1250.

Hieronder Wereldkampioen en Nederlands kampioen in 2009: Godelieve Huys met Vliegensvlug.



























maandag 12 oktober 2009

Coach met een warm hart

Even geen foto, maar wel iets wat ik hier wil delen.

Ik kreeg vandaag onderstaande link doorgestuurd met de tekst: "een groter compliment kun je niet krijgen". Daar kan ik me wel bij aansluiten. Het is hartverwarmend als een inmiddels succesvolle entrepeneur op die wijze terugdenkt aan zijn "coach". Het interview is al enkele maanden geleden gepubliceerd, maar ik had het nog niet gezien. Leuk!


zondag 4 oktober 2009

Kiteboarden



Vandaag werden in Scheveningen de Nationale Kampioenschappen Kiteboarden 2009 gehouden voor zowel dames als heren. Er stond een flinke wind en er was een stevige branding, wat enkele mooie plaatjes opleverde.





Dogwalk





Vandaag, dierendag, hield de Dutchpuppy Foundation, opgericht door Bridget Maasland ea, de eerste Dogwalk op het strand van Scheveningen. 

Er liepen flink wat BN-ers mee, waaronder Gordon. Ik heb zijn hondje niet zien lopen overigens...

zaterdag 3 oktober 2009

Falkor


Deze kleine rakker reisde mee in de gondel van Birg naar de Schilthorn. Die grote ogen en de pluizige kop met flaporen deden me denken aan de geluksdraak Falkor, waarmee Atreyu zijn avonturen beleeft in The Never Ending Story.

Ik vraag me af of zo'n hondje nog iets merkt van het tochtje waarbij je in hoog tempo stijgt naar bijna 3000m. In ieder geval hield hij of zij alles goed in de gaten vanuit een veilige positie: de armen van het vrouwtje... Mij in ieder geval toen ik deze foto [f/4; 1/160; iso 1600] maakte.

Sprookjesbeelden aan Zee



Op de Boulevard van Scheveningen, bij het museum Beelden aan Zee staat een schitterende verzameling sprookjesfiguren. Sprookjesbeelden aan Zee bestaat uit 23 beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness. Het is een ontzettend leuke plek met trappen, eilandjes en een balkon en er staan bankjes om heerlijk rond te kunnen kijken. Uitgebeeld staan onder anderen Gulliver; Hans Brinker, horen zien en zwijgen; Hans en Grietje, Pinocchio, Moby Dick en De Haringeter. De beelden zitten vol grappige details.





vrijdag 2 oktober 2009

A room with a view



Toen Ellen als kind met haar ouders naar CH op vakantie ging, werkte er in het hotel een meisje van dezelfde leeftijd. Het lag voor de hand dat die twee samen optrokken, waardoor een hechte vriendschap ontstond. Dat is tot op heden zo gebleven. Het zijn onze beste vrienden. Wat je op de panoramafoto [f/16; 1/125;iso200] ziet is hun huis en land, prachtige bloesembomen, gele en blauwe bloemen. Het huis staat op 900m hoog, vanwaar je een prachtig zicht heb op de Alpen (Eiger, Monch en Jungfrau).

Avondzon



Vanaf de opgang naar de Willemsbrug kon ik het avondzonnetje precies afdekken met deze bollamp, waardoor het lijkt alsof zon en lamp één zijn geworden. Links het "Witte Huis", in het midden het gebouw van NN en rechts het zogenaamde Potlood, ofwel de Blaaktoren. De glanzende reling op de voorgrond maakt de foto [f/22;1/200;iso 125]af.

Zandkastelen


Prachtige zandkastelen sierden het strand van Scheveningen. Ongelooflijk hoe goed en gedetailleerd deze kunstenaars deze replica's kunnen maken. Opeens zag ik tussen de kasteeltorens door, "Bungy", de toren van de Pier verschijnen. Door met een grote diafragma opening te werken kreeg deze foto [f/2.8; 1/4000; iso 100] de gewenste geringe scherptediepte.

Jonge hond


Het was heerlijk om te zien hoe deze pup aan het spelen was in de branding op het Scheveningse strand. De foto [f/2.8; 1/6400; iso 160] is van een afstandje gemaakt met een 200mm lens. Als je goed kijkt zie je de druppels rondvliegen.
Het "vrouwtje" van de hond was nieuwsgierig naar het resultaat. Ze gaf me haar visitekaartje, zodat ik haar 's avonds deze foto kon mailen.

Giessbachfalle

Deze foto [ISO 100; f/20; 1/4] is gemaakt bij de fraaie Giessbach waterval aan de Brienzersee. Lastige situatie omdat de verschillen tussen licht en donker erg groot waren. Bewust gekozen voor de lange sluitertijd, waardoor de beweging in het water zichtbaar is. Dat vind ik altijd een leuk effect en sprekender dan wanneer het water "bevriest".

Brienzer See

















Deze foto [ISO 200; 1/160; f/18] is genomen vanaf het terras van onze vakantiewoning. Bijna elke ochtend hing er een mooie laag nevel boven het meer van Brienz, waardoor de kleuren vervaagden en de bergen in zachte lagen over elkaar leken te liggen.
Zodra de zon wat meer kracht kreeg verdween de nevel en kwam ons "zwembad" van 29,8 km² en zo'n 260 m diep te voorschijn ;-)

Zoomgiraf


Soms is het gewoon leuk om een beetje te rommelen met bestaande foto's. In dit geval een foto uit de Zoo en een foto uit het Berner Oberland, samengevoegd en voorzien van een zoomeffect. Eerlijk gezegd kan ik er niet naar kijken zonder hoofdpijn te krijgen (wanneer ik de foto groot bekijk). Jij wel?
Welkom op mijn fotoblog.
Hier wil ik graag een selectie van mijn foto's delen, waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn.

Schroom niet commentaar te geven indien je dat wenst.
=====================================================